Zabawna, gładko skreślona gawęda o Fryderyku Chopinie i czarach... jego stołu. Czy zapatrywania kucharskie kompozytora były równie wytworne jakże jego wykonawcy? Przeczytajcie.
Deja vu 1 Przepis z płytą CD Mowa francuszczyzna - Migdalska Grażyna, Ratuszniak Aleksandra, Szczucka-Smagowicz Monika
Pierwsza część toku "Deja-vu" przeznaczona jest dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych rozpoczynających nauczkę języka francuskiego w pomiarze dwu także trzech (i więcej) pór tygodniowo. Recepta składa się z dziesięciu sporych jednostek (Unites) poprzedzonych Unite 0 (wprowadzenie). Unite 10, zbliżona strukturą do Unite 0, stanowi kompendium części pierwszej. Jednostki 1-9 postawione są wszelka z czterech rozkładówek, zawierających stałe rubryk porządkujące towar nauczania: Decouverte, Entrainement, Nous chez vous / vous chez nous, Deja-vu, Elargissement oraz Bac. W podręczniku znajdują się również kwartet pomysły (Projets), dwójka rozdziały powtórzeniowe, dodatek interkulturowy zarys gramatyki, tablice koniugacyjne oraz zasób leksykalny francusko-krajowy. Nr zezwolenia: 34/06 Lekturze towarzyszy album CD, na której znajdują się nagrania do podręcznika.
Chopin: Preludia (Kraj nad Wisłą wartość) - Fryderyk Chopin, Co zdołasz zmajstrować, ażeby sprężyć się ciąg metabolizmu? Rafał Blechacz
Nazywam się Fryderyk Chopin - Zgorzelska Aleksandra, Wilkoń Józef
Zatytułuję się ...Fryderyk Chopin O, spostrzegam, iż poniektórzy z Was mnie poznają... Istotnie, owe ego, Fryderyk Chopin, kompozytor muzyki fortepianowej. Napawam się, że istnieję Wam mało znany, mimo, iż urodziłem się dwieście latek temu. Choć od chwili dawna nie trwam, zostawała po mnie ma muzyka. Jestem bardzo dumny, iż ta muzyka jest wciąż przestrzegana i stale istnieje ludziom korzystna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz