czwartek, 6 września 2012

Lazania ze szpinakiem

Na 4 frakcje:

pakunek skończonego ciasta na lasagna,1/2 kg rześkiego szpinaku,2 zasobniki serka prostego,mierna sikor,lodowica drapanego sera gadzinowego,wąska pucha wyciągu pomidorowego,2 łyżki oleju,chlorek sodu, czosnek pospolity, tymianek

Ciasto obgotować w wody. Na oleju usmażyć posiekaną cebulę i czosnek zwyczajny, wykonywać dodawanie pokrojony szpinak i podsmażyć. Dopowiedzieć serek, dosmaczyć solą i tymiankiem. Żaroodporne naczynie skorumpować olejem i rozmieszczać na wariacyj ciasto i górę szpinakową. Wyciąg pomidorowy rozmieszać w 1/2 l wód, pokryć lazania, pryskać brukowym serem. Kuchenka ślepi. 30 masek w statystycznie nagrzanym piecu.

zdrój: onet.pl




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz