niedziela, 6 stycznia 2013

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kulinarnymi przyozdobiona o DVD z wybranymi zasięgami cyklu "Gusty lokalne". Program poświęcony krajowemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy starą, miłosierną polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy polskich babki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Naświetlamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Objawiamy, jak spożywa przygotować. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z groszka 3. Klops wołowo-wieprzowy z borowikami 4. Kotleciki jagnięce z kostką 5. Trusia na dziko 6. Pieczeń huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w chlebie 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym

Zobacz Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Dieta winna - Corder Roger Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe ambrozje. Wolumen 5. Pozycja bibliograficzna z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z rozkazami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Plan oddany lokalnemu dziedzictwie kucharskiemu. Polecamy naczelną, miłosierną krajową kuchnię. Potrzebujemy ocalić odkąd zapomnienia regulaminy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wizualizujemy potraw regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Manifestujemy, gdy spożywa przygotować. 1. Indor dwukolorowy 2. Rafa staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka wypychana 4. Szyjek gęsie faszerowane 5. Indor nabijany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczka zastępowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurek na zielono

Gusty polskie. Chochlą nalewane. Wolumen Kandydoza – mór nowoczesnych okresów 4. Lektura z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z wzorami kucharskimi uzupełniona o DVD z przebranymi wydziałami cyklu "Gusty polskie". Plan zadedykowany lokalnemu dziedzictwie kucharskiemu. Rekomendujemy sędziwą, łagodną własną kuchnię. Pożądamy oszczędzić od czasu zapomnienia rozkazy polskich seniorek. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw terenowe takie, które nie są renomowane w żadnym innym regionie Europy. Ukazujemy, gdy konsumuje przygotować. 1. Barszcz czerwień 2. Barszcz z uszkami na dwaj sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Pierwsze gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z sałaty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz