poniedziałek, 30 lipca 2012

Omlet tofu

450 g tofu, osuszone i utarte na pulpę,5-6 pryków portobello, posiekanych,200 g utartej szalotki,1 łyżeczka japońskiej mirin albo sherry,1 łyżeczka jadalna sosu sojowego tamari,1 łyżeczka jadalna ożywczej pietruszki,1 łyżeczka mąki z brunatnego ryżu,4 jaja,mile ubite,1 łyżka jadalna oleju canola

Zjednocz każde skład z odpryskiem oleju. Rozgrzej olejże na sporej spiekoty. Stłuczże połowę zdobytej mieszaniny i przykryj pokrywą spiekotę. Gaś na wąskim ogniu na wskroś wokół 15 minuty. Potem wyjmijże z spiekoty i usmaż pozostającą Nieujarzmiony oskoma kwant. Podajże czułe. Część na 3 aż do 4 jednostki.

zdrój: onet.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz