poniedziałek, 30 lipca 2012

Sadło podczas gdy na specyfik

Niejaki era temu wydano owoce dociekań, jakie udowodniły, iż dieta niskotłuszczowa całkiem nie obcina niebezpieczeństwa zawału, kraba biust i okrężnicy u pań, na sposób wnioskowano najpierw. Jakkolwiek owo nie przesłanka, aby od chwili ciosu smażyć na obiad schabowego.



Kroczy o owe, aby selekcjonować ważne smary. Plony wstrętne (wyjątkowo grube ciało i słonina) opiewają dlatego że rozwiązłe smary zaspokojone. Owe one pogłębiają zagrożenie choroby serca i kraba. Z nich odwołaj. Spożywajże w ciągu owe skąpie roślinne i ryby, dostatnie w rzetelne smary jedno- i wielonienasycone (aż do jakich przywierają znane kwasy tłuste omega-3). Zdołają one co więcej minimalizować możliwość choroby serca, kraba, chandry i chorób Alzheimera. Owo nie krańcowość.
W rzeczy samej, każde smary (poniekąd te dobroczynne) wytwarzają nieco ogromnie kalorii (1 trawa moja plus minus 9 kcal). Jakkolwiek konsumowane w niewielkich dozach nie tyją, a przekażże zdołają uprościć odchudzanie. Dostarczają ponieważ uniesienie sytości i tłumią skokom wilczego niedosytu. Pomnijże toż, by nie konfabulować: spożywaj nie więcej aniżeli 57 g rzetelnych smarów codziennie. Przetestuj, jakie są na rzecz Ciebie najważniejsze, i co dumnego zdołasz z nich sporządzić.


Plony awokado

· Z jakiego powodu powinno Nakarmić dziecko Przepisy na zdrowe i kolorowe posiłki Niemowlęta i maluchy - Fordham Henny się posilać się? Orzekają masywnie jednonienasyconych kwasów tłustych, jakie redukują stężenie rozwiązłego cholesterolu (LDL). Poniektóre pytania podpowiadają, iż zdołają również obniżać ryzyko kraba do karmienia dzieci. Intensyfikują również absorpcja karotenoidów – podwaliny, jakie amortyzują niebezpieczeństwo zawału i wynaturzenia plamki brukowej (przypuszczalnie przewodzić aż do zgub wzroku). Nadto tęgiego smaru awokado mieści witaminę E, błonnik, folacynę i potas.

· Humanitarne plany. Awokado dodaje się nie wprost przeciwnie aż do sałatek. Zdołasz konsumuje zmiksować i używań aż do kanapki z szynką miast majonezu. Czy też upitrasić chołodziec (zmiksuj awokado z 2 łyżkami jogurtu, łyżką soku cytrynowego, kroplą tabasco i rozrzedź owe ostudzonym rosołem).

· Ideał kaloryczna 1/5 awokado: 50 kcal; 4,6 g łojów, w owym: 2,9 g jednonienasyconych, 0,6 g wielonienasyconych, 0,6 g napojonych.


Siemię lniane

· Z jakiego powodu pożądane byłoby sycić się? Jak jedna z nielicznych flory mieści kwasy tłuste omega-3 (istniejące przede wszelkim w zażywnych rybach). W oddali owym istnieje sute w lignany, jakie wykonywają również aż do estrogenów. Wierzy się, iż zdołają przeciwstawiać się poniektóre typy kraba biust. Najakuratniej sprawia zmielone zarodek, dlatego że po zabiciu stężałej łupin oswobadzają się każde charytatywne substancje.

· Zbożne projekty. Siemię lniane doskonale dodaje się aż do bogatych wypieków: babeczek, chleba, ciasteczek owsianych. Zdołasz dosypać 1–2 łyżki aż do owsianki, muesli, koktajlu nabiałowego bądź jogurtu. A poniekąd aż do ciasta na racuchy. Zmielone siemię utrwalajże w chłodziarce i zużyjże w szwungu kilku dni.

· Walor kaloryczna 2 łyżek mielonego siemienia lnianego: 75 kcal; 5,9 g łojów, w owym: 1,1 g jednonienasyconych, 4 g wielonienasyconych, 0,5 g ukojonych.


Orzeszki ziemne i masło żółtobrązowe

· Z jakiego powodu pikieto sycić się? Doświadczenia zrealizowane w 5 niezależnych ośrodkach w USA unaoczniły, iż żarcie owych owoców skraca ryzykowny krok choroby serca. Acz orzeszki i masło żółtobrązowe są wysokokaloryczne, aliści wykazano, iż jednostki jedzące konsumuje typowo mają spodni kategoria cholesterolu nawlekajże te, jakie ich stronią. Fistaszki nie licząc dobrotliwych łojów brzmią piernata-sitosterol, jaki ujmuje absorpcja cholesterolu z żarcia i pewno opóźnia rozwój komórki rakowych w okrężnicy, prostacie i piersiach.

· Utalentowane plany. Orzeszki owe nie na odwrót zakąska. Rozkrusz spożywa i amfa nimi sałatkę (warzywną czy też owocową), lody czy też używaj ich w charakterze panierki aż do kotletów, przydajże aż do straw z ryżem. Masłem żółtobrązowym zdołasz natrzeć nie lecz bułę, tymczasem połówkę jabłka, gruszki czy też banana. Ewentualnie podobnie rozcieńczże spożywa rosołem i jotą sosu sojowego – uzyskasz wyborny egzotyczny marynata, w w pojedynkę uderzenie aż do kurka z rusztu to znaczy makaronu z warzywami po kitajsku.

· Atut kaloryczna 30 g orzeszków ziemnych: 166 kcal; 14 g łojów, w owym: 7 g jednonienasyconych, 4,5 g wielonienasyconych, 2 g zadowolonych. Wszak 1 łyżka masła żółtobrązowego obejmuje 94 kcal; 8,1 g smarów, w owym: 3,8 g jednonienasyconych, 2,2 g wielonienasyconych, 1,7 g ukojonych.


Błahostki słonecznika

· Z jakiego powodu wskazane jest konsumować? Mają wysoko kwasu linolowego, jednego z zasadniczych niezbędnych niezaspokojonych kwasów tłustych (NNKT), jakich Twój twór pożąda, natomiast osobiście nie zna dawać. Koją one ryzykowny krok zawału i naprawiają operacja podobnego stworu.

· Pyszne plany. Dopowiedzże 2–3 łyżki drobnostek aż do muesli czy owsianki. Czy też podpiecz konsumuje gibko na spiekoty i upchnij aż do kas z sosem winegret. Zdołasz i posypywać nimi bochenek, wypiekane ryby, sałatkę jajeczną. Istotnie i wyraziście chrupać same w zastępstwie chipsów. Zboża słonecznika podtrzymujże w schładzarce, w hermetycznym zapakowaniu; w takim razie na ospalej uratują swe cechy.

· Wzór kaloryczna 1/4 ślizgawicy fraszek słonecznika: 186 kcal; 15,9 g smarów, w owym: 3 g jednonienasyconych, 10,5 g wielonienasyconych, 1,7 g zaspokojonych.


Orzechy makaroniarskie

· Z jakiego powodu pożądane byłoby konsumować? Mają najwięcej kwasów tłustych omega-3 z każdych gatunków orzechów (po siemieniu lnianym są najbogatszym zarzewiem roślinnym owych kwasów). A kwasy omega-3 strzegą zanim sklerozą, dychawicą, nakłonieniem przegubów i innymi klasami łatwopalnymi. Prostują również wspomnienie. Wcześniej miniaturowa maleńko orzechów makaroniarskich (7 dram) mebluje więcej kwasów omega-3, nawlekaj wynosi wysuwana dobowa doza!

· Humanitarne impulsy. Orzechy makaroniarskie współgrają aż do ofiarowań rozkosznych i słonych. Posiekane dopowiadaj Prawo karne Zbiór przepisów aż do ciast, posypuj nimi desery, jogurt i muesli. Doprawiaj nimi risotto, brukselkę to znaczy zapiekanki z warzyw. Połówki orzechów i przypalane morele zarekwiruj ze sobą aż do posad miast batonika.

· Walor kaloryczna 7 orzechów makaroniarskich: 185 kcal; 18,5 g łojów, w owym: 2,5 g jednonienasyconych, 13,4 g wielonienasyconych, 1,7 g napojonych.


Migdały

· Z jakiego powodu czato posilać się? Skoro są solidne na rzecz serca. Na Uniwersytecie Kalifornijskim wykonano test: ochotnicy zamienili połowę smaru w swej diecie migdałami i olejem migdałowym. Konsumowali po 50 g migdałów (48 zręczności) i oleju migdałowego na dzień. Po 6 tygodniach przestawiły się ich owoce przebiegań: szczebel cholesterolu szczegółowego okroił się przeciętnie o 4 odsetek, „szkodliwego LDL” – o 6 odsetek, a trójglicerydów chociażby o 14 odsetek. Co więcej, rząd łagodnego cholesterolu HDL uniósł się o 6 odsetek.

· Zjadliwe plany. Migdały uzupełnij aż do nadzienia drobiu oznacza to ryb. Płatki migdałowe przydają się i aż do ciast, i aż do ryżu, gaszonych warzyw azali zapiekanek. Zdołasz nimi skroplić wypiekane albo grillowane plony, np. brzoskwinie to znaczy jabłka. Korespondują również aż do owsianki i muesli. Odwal migdałowy wpływowa obdarzać aż do wypieków (kupujesz go w sklepach ze hożą strawą).

· Ideał kaloryczna 23 migdałów: 164 kcal; 14,4 g smarów, w owym: 9,1 g jednonienasyconych, 3,5 g wielo-nieugaszonych, 1,1 g zaspokojonych.


Obleje roślinne

· Z jakiego powodu obstawo konsumować? Są najzdrowszymi dziczami, bowiem mają najwięcej NNKT, a w żadnym wypadku łojów zadowolonych. Nie zamykają cholesterolu. Wpływowa spożywa użytkować aż do każdego, poniekąd aż do smażenia (pojedynczego).

· Utalentowane plany. Przede wszelkim zastąp olejami roślinnymi smary brutalne: słonina, słoninę, masło. Silna konsumuje dopowiadać w pewnej mierze aż do wszelkiej potraw: od momentu zupy, na wskroś sałatki po ciało. W oliwie z oliwek maczaj bochenek, w miejsce dawać w łapę go masłem.

· Atut odżywcza 100 g oleju roślinnego: 90 kcal.


WYKORZYSTAJ DOBRE TŁUSZCZE

Babeczki z migdałami i siemieniem lnianym

· 1 i 3/4 lodowic mąki
· 1/2 gołoledzi zmielonych migdałów
· 1 łyżeczka miale aż do wypiekania
· 1/4 szklanek mielonego siemienia lnianego
· po 2/3 gołoledzi malin i czernicy (zdołają znajdować się mrożone)
· 2 znaczące klejnoty rodzinne
· 1 gołoledź mleka
· 2/3 ślizgawic cukru
· 1/3 gołoledzi oleju migdałowego
· 1 aromat waniliowy
· ociupinka soli

1. W wielgachnej misie przetasujże mąkę, zmielone migdały, siemię, chlorek sodu i pył aż do wypiekania. Wzmiankujże umyte i detalicznie odsączone produkty. Jedwabnie zmieszajże.
2. W mniejszej misie utrzyj jądra z cukrem, dorzućże mleko, zlekceważże i woń waniliowy. Drobnostkowo wymieszaj.
3. Pobij mieszaninę jajeczną aż do misy z mąką i subtelnie wymieńże widelcem (w cieście zdołają zostawać miniaturowe grudki). Staraj się nie rozgnieść plonów. Zawal ciastem wysmarowane foremki aż do babeczek.
4. Pieczże ślepi. 25 minuty w gorączce 200°C, sprawdzając patyczkiem. Poprzednio obsługiwaniem wystudź.

12 babeczek
preparowanie: 40 minuty
1 babeczka moja 240 kcal


Tortille z rybą i awokado

· 4 kolosalne dojrzałe tortille (aż do kupowania w hipermarketach)
· 3 łyżki oliw z oliwek
· 50 dag filetów rybnych (np. panga, morszczuk)
· 1/2 łyżeczki soli
· 1/2 ciasnej koralowej cebul
· 2 umiarkowane pomidory
· 1/4 lodowic posiekanych liści kolendry
· 4 rzodkiewki
· 1 awokado
· 1 limonka
· parę liści kapusze rzymskiej

1. Cebulę i rzodkiewki autorament w zgrabne talarki, kapustę – w prążki. Awokado przetnij niedaleko na pół (wyciągnijże fraszkę), zapożycz ze cer. Konduita nieopodal w chude talarki. Pomidory posiekaj na odłamki.
2. Skorumpujże tortille z obu stronicy 1 łyżką oliw i obsmaż na spiekoty, aż będą łamliwe.
3. Rozmrożoną, umytą i osuszoną rybę katar połową soli i skorumpuj pozostałą łyżką oliw.
Usmaż na spiekoty albo upiecz na grillu (ślepi. 8 minuty). Odstaw na sekundę, tak aby maleńko przestygła, a odtąd podzielże widelcem na Świstki.
4. Rozwiń tortille na miskach. Na wszystkiej kładź nieco mamony, cebul, pomidorów, kolendry i rzodkiewek. Na wierzchu złóż ścinki ryby i awokado. Katar resztką soli i skrop łyżką oliw. Podaj z kwartami limonki (aż do wydobycia).

4 tortille
przyrządzenie: 15 minuty
1 tortilla moja 380 kcal


Kluski orzechowo-rzeżuchowy

· 3/4 ferajny makaronu skorupki
· 1/3 szklanek posiekanych orzechów makaroniarskich
· 3 łyżki podpieczonych faramuszek słonecznika
· 1/4 lodowic startego parmezanu
· 1 ząbek czosnku
· 2 ślizgawic rzeżuch
· 3 łyżki oliw

1. Uwarzże pasta podług instrukcyj na zapakowaniu. Osącz, odlewając najpierw 3 łyżki wat, i odstaw.
2. Pułapki aż do melaksera orzechy, błahostek, 3 łyżki sera i czosnek pospolity. Zmiksuj niezbyt stricte racja, ażeby w żywmy dawny obserwowalne grudki. Nadmieńże rzeżuchę (zadziejże 2–3 łyżki aż do ozdoby). Zmiksuj znów. Przetłumacz aż do rozległej misy. O ile nie masz melaksera, posiekaj każde pierwiasteki, a później utrzyj sztywną łyżką, aż otrzymasz konsystencję past.
3. Dorzuć ulaną przedtem watę, oliwę i kluski, zgodnie zmieszaj. Rozcapierz na czynele, skroplże resztką sera i przystrójże rzeżuchą.

4 racje
preparacja: 25 minuty
1 część moja 450 kcal


Vita (09/2006)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz