Książka z kodeksami kulinarnymi uzupełniona o DVD z przesianymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Audycja poświęcony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Zalecamy naczelną, zjadliwą polską kuchnię. Pożądamy oszczędzić odkąd zapomnienia przepisy naszych nestorki. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Prezentujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Wyjawiamy, na miarę spożywa przygotować. 1. Indyk dwukolorowy 2. Brzydula staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka wypychana 4. Szyjki gęsie wypychane 5. Indyk faszerowany 6. Kacze udo śliskie 7. Kaczor w potrawce 8. Basen luzowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kogutek na zielono
Gusty krajowe. Chochlą rozlewane. Wolumen 4. Książka z podręcznikami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Lektura z podręcznikami kucharskimi uzupełniona o DVD z przebranymi aspektami cyklu "Smaki polskie". Projekt poświęcony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Wysuwamy wiekową, dobroczynną polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia kodeksy polskich babki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw regionalne takie, które nie są ekskluzywne w żadnym innym regionie Europy. Odkrywamy, jak spożywa wysmażyć. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwójka sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Barszcz biały z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty
Smaki polskie. Warzywne różności. Tom 1. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Pozycja bibliograficzna z przepisami kulinarnymi ubogacona o DVD z wybranymi wydziałami cyklu "Gusty lokalne". Plan oddany krajowemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy sędziwą, łaskawą polską kuchnię. Potrzebujemy uchować od zapomnienia kodeksy naszych seniorki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy lokalne takie, które nie są wybitne w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, gdy konsumuje przygotować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki tycie i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny nabijane 9. Ziemniaki drążone i faszerowane 10. Pierwsze i placuszki z dyni
Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Wolumin 3. Lektura z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Książka z podręcznikami kulinarnymi uzupełniona o DVD z przebranymi wydziałami cyklu "Gusty polskie". Projekt religijny polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Popieramy leciwą, dobrą polską kuchnię. Pożądamy ocalić od chwili zapomnienia rozkazy naszych babin. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Wyobrażamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, jako konsumuje przyrządzić. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z groszka 3. Klops wołowo-wieprzowy z borowikami 4. Kotleciki jagnięce z kostką 5. Królik na dziko 6. Wypiekań huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki lub warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz