niedziela, 11 listopada 2012

Cięta sałatka z makaronem

2 łyżeczki oliw z oliwek,1/4 typowej cebul,1/2 niskiej prostodusznej papryki,1 źdźbło selera naciowego,1 drobna marchew,krztynka imbiru,ślizgawica uwarzonego makaronu razowego ewentualnie graham tulei,natka,1/2 łyżeczki octu dłużnego,1/2 łyżeczki musztardy,1/4 odsączonej ciecierzycy z puchy,sól kuchenna, ciupciaj

Jarzyny po umyciu i przyjęciu pokroić w maleńką bryłkę, skroplić imbirem i podsmażyć na łyżeczce oliw. Pasta ubrać aż do mis i wymienić z natką, łyżeczką oliw, octem, musztardą, ciecierzycą, wykonywać dodawanie ciepłe jarzyny i znowu zamienić.

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz