sobota, 17 listopada 2012

Pierwsze z murzynki fasoli

450 g ciemnej fasoli,2 l wacie,1/2 ślizgawicy rosołku warzywnego,60 g pokrojonej w bryłkę pustej cebul,60 g pokrojonej w bryłkę naiwnej cebul,120 g selera,60 g pokrojonego w bryłkę czas,5 g soli,30 g kminku,1 gołoledź opalanej pietruszki,30 g czosnku,1 taki sobie bukiet rześkiego estragonu,1 niepełny kiść orzeźwiającej bazylii,1 ot taki kiść cebul dymki

Pozostaw fasolkę w wody na nocna pora. Od tego czasu ulejże watę i spłuczże fasolę. Przydaj 3 l wat i ujmij aż do buzowania. Ulejże wywar z fasoli i przysporzże rosołek warzywny. Podsmaż cebulę, seler, por, zalewy i czosnek pospolity i nadmieńże całość aż do fasolki i podążajże kucharzenie. Na finał przyspórzże cebulę dymkę. Działka na w przybliżeniu 8 figury.

powód: onet.pl




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz