poniedziałek, 5 listopada 2012

Dieta śródziemnomorska 4 kg w cugu Łyska

Istnieje wzięta w płomiennej Francji, we Włoszech i Hiszpanii. Miejsce geograficzne owych brzeżków również atmosfera – gorący i obfitujący w opady - skłoniły na nawyki żywieniowe ich obywateli. Dieta śródziemnomorska bazuje na wielgachnych wielkościach warzyw i produktów, pełnoziarnistym pieczywu, kaszach i makaronach. Grunt punkt absorbują w niej ryby i rezultaty mnóstwa. Relatywnie nieco spożywa się ciała, przede wszystkim koralowego (wołowina, baranina). Potraw są wielokrotnie przyprawiane wielgachną liczebnością czosnku i cebul, znajomych ze swych własności przeciwbakteryjnych i obniżających napór farb.

Dietę tę wpływowa rozkazać wszelkiemu, przede wszystkim figurom ze inklinacją aż do nadciśnienia i z powiększonym stanem cholesterolu.

Kablować aby się zdołało, iż dieta śródziemnomorska, ze asumptu na masywną kompozycja węglowodanów (np. makaronu), nie umożliwia stracić na wadze. Nie istnieje owo wszelako zgodność z rzeczywistością. Pasta z warzywami, a poniekąd słabą rybą azaliż drobiem nie tyje. Tuczące są tak bardzo faktycznie zażywne sosy, jakimi lukier się pasta. Jednakowoż, ażeby odchudzić się, stosując tę dietę, należy podporządkowywać się kilku zasady. Najporządniej nie zjadać powszednio więcej przewlekajże 40 g smaru i nie wychodzić poza ramy 1200 kcal. Dopiero potężna zniweczyć aż do 4 kg w toku Łyska.

Co posilać się, a czego stronić?



Spożywać:

Ryby - wymieniają niezaspokojone kwasy tłuste.Wyniki i jarzyny – niosą błonnik, sole mineralne, witaminy i kolosalnie waty.Roślin strączkowe, ryż, pasta – rodowód białka, błonnika, soli mineralnych. Są aliści całkowicie pożywne, toteż nie przywiera posilać się ich za bardzo cyklicznie i każdorazowo konsumować z bonusem warzyw.Zacofane wyrób piekarski – orzeka obszernie błonnika i minerałów.Orzechy, opalane produkty – określają się rozległą treścią witamin i minerałów, jakkolwiek nie przylega stołować się ich za bardzo bez liku ze powodu na górną kaloryczność.Pik fachowe – obniża rząd „ułomnego” cholesterolu, dopomaga zdołać zachować pomyślny rząd „apetycznego”. Nie jest dozwolone go jakkolwiek sycić się więcej przewlekaj jedna ślizgawica aż do krytycznego posiłku.

Stronić:

Ciała – marksistowskiego, pustego tłuszczowego (np. futbolówka z kurka), tęgich wędliny.Niezapisanego pieczywa i delikatności – są niesłychanie pożywne a ich zaleta pożywna istnieje niewielka.

Zwierzchnie maksym diety:
1. Wystrzegać się smażenia w szlachetnych temperaturach i nie posługiwać się ponownie owej samej oliw.
2. Spałaszowanie wędliny, co więcej kościstych, obszernego mleka i zażywnych serów obniżyć aż do minimum.
3. Uciskań masywnie niegazowanej wat mineralnej.
4. Stronić stresów.

Program diety
Pierwszy dzień tygodnia
I śniadanie:
2 pajd chleba żytniego razowego, chudo skorumpowane margaryną, pół jaja na kamiennie, 2 talarki wychudzonej bary, 100 g sałatki z pomidora i czosnku z bonusem niewielkiej liczebności oliw
II śniadanie:
kubeczek jogurtu żywiołowego, jedna brzoskwinia
Obiad:
szaszłyk z biust kurka, cebul i marksistowskiej papryki pokropionego okruszyną oleju, 30 brunatnego ryżu, 200 g surówki z mamonie, ogórka, kiełków soi i koperku
Podwieczorek:
gruszka
Wieczerza:
piętka grahama z 2 płatami bary, 200 g sałatki z pomidora i papryki, płat sera zabawa ze szczypiorkiem

Wtorek
I śniadanie:
2 kromek chleba żytniego gruboziarnistego, delikatnie natarte margaryną, 50 g wędzonego dorsza, 50 g sałatki z wąskiego pomidora i ogórka
II śniadanie:
zapakowanie serka homogenizowanego
Obiad:
miska zup pieczarkowej pichconej na zieleninie z cząsteczką oliw z oliwek, 100 g łososia wypiekanego w folii, 3 łyżki pitraszonych kartofli, 100 g mamon dosmaczonej oliwą z oliwek i sokiem z cytryny
Podwieczorek:
lodowica rzadkiego zsiadłego mleka, ślizgawica rezultatów okolicznościowych
Wieczerza:
150 g sałatki z pomidora i cebul z krzynką oliw z oliwek i soku z cytryny, 40 g kasz kuskus, 2 talarki bary

Środa
I śniadanie:
pajda pumpernikla chudo skorumpowana margaryną, 2 talarki kanarkowego sera, 2 korona drzewa kapust z pomidorem
II śniadanie:
kubeczek kefiru
Obiad:
250 g kapuśniaczku pitraszonego z zieleniną i piersią kurka, 200 g ryby po helleńsku z ociupinką oliw
Podwieczorek:
ślizgawica rezultatów przelotnych
Posiłek wieczorny:
2 kromek chleba żytniego razowego, kąpiel parowa drobiowa, 100 g brokułów z wodzie

Czwartek
I śniadanie:
filiżanka płatków kukurydzianych ze 175 g jogurtu zwykłego, brzoskwinia
II śniadanie:
talarek żytniego chleba razowego luźnie nasmarowana margaryną, pajda polędwicy, ogórek
Obiad:
chołodziec z 200 g kefiru, ogórka, botwinki, szczypiorku i moszna, 2 mandarynki
Podwieczorek:
gołoledź soku pomarańczowego
Wieczerza:
250 g sałatki z tuńczyka, papryki, kukurydzy i groszku z turmy, pół grahamki

Piątek
I śniadanie:
plasterek razowego chleba żytniego, rzadko natartego margaryną i kluski rybną (30 g wędzonej makreli i 80 g mizernego twarogu), 100 g surówki z czas i jabłka
II śniadanie:
ciasny banan, ślizgawica odtłuszczonego mleka
Obiad:
250 g leczo z gruczoł mlekowy indora, komuszej i łatwowiernej papryki, kabaczka, cebul i pomidora, 30 g brunatnego ryżu, ślizgawica soku owocowego
Podwieczorek:
gruszka
Posiłek wieczorny:
pół grahamki lekko skorumpowanej margaryną także 30 g kłopotu drobiowego, 100 g fasolki szparagowej z waty

Sobota
I śniadanie:
2 pajd chleba żytniego razowego wiotko przekupionego margaryną, 2 talarki bary z indora, 100 g sałatki z ogórka i szczypiorku
II śniadanie:
banan, 175 g jogurtu zwyczajnego
Obiad:
pierwsze danie koperkowa z 2 pyrami, zieleniną i piersią kurka, 200 g komunistycznej papryki wypychanej ryżem, musem pomidorówkom i jądrem
Podwieczorek:
płat arbuza
Posiłek wieczorny:
200 g sałatki helleńskiej (pomidor uprawny, siano, ogórek, ser przyjęcie, krztyna oliw z oliwek), 2 pajd żytniego chleba razowego

Niedziela
I śniadanie:
2 piętek pumpernikla delikatnie przekupione margaryną, 60 g słabego twarożku ze szczypiorkiem, pomarańcza
II śniadanie:
pół grahamki z 20 g past z kurka, 10 rzodkiewek
Obiad:
miska zup kalafiorowej na zieleninie i biust z kurka, 200 g polędwicy wołowej z grilla, 30 g kasz gryczanej, 100 g fasolki szparagowej z wód
Podwieczorek:
150 g jogurtu owocowego
Posiłek wieczorny:
250 g sałatki z bobu, jabłka, komunistycznej papryki, koperku, przyprawionej oliwą, sokiem z cytryny i musztardą

początek: onet.pl 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz