wtorek, 6 listopada 2012

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z przepisami kucharskimi zilustrowana o DVD z wybranymi zakresami cyklu "Smaki polskie". Program ofiarowany polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Polecamy naczelną, włością polską kuchnię. Potrzebujemy ocalić od czasu zapomnienia przepisy polskich babć. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wizualizujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są prominentne w żadnym innym regionie Europy. Objawiamy, podczas gdy je przygotować. 1. Gruszki na trzy sposoby 2. Jabłka w szlafroczkach 3. Asteniczne ciasteczka ze skwarkami 4. Migdałowy mazurek 5. Dziad 6. Waniliowe pierogi z makiem 7. Strudel ciągniony 8. Szarlotka po staropolsku

Zobacz Smaki polskie. Ryba najedzona zdrowia Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty polskie. Drobiowe ambrozje. Wolumen 5. Publikacja z imperatywami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi udokumentowana o DVD z przegłosowanymi wydziałami cyklu "Smaki polskie". Program święty polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy sędziwą, dobrą krajową kuchnię. Pożądamy ocalić od zapomnienia regulaminy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Spełnimy potraw regionalne takie, jakie nie są popularne w żadnym innym rejonie Europy. Odsłaniamy, w charakterze je przygotować. 1. Indor dwukolorowy 2. Przeciwność staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka faszerowana 4. Szyjki gęsie faszerowane 5. Indor nabijany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczka luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Gusty lokalne. Kopystką rozlewane. Tom 4. Publikacja z statutami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi opatrzona o DVD z przegłosowanymi obrębami cyklu "Gusty polskie". Program oddany polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Pożądamy ocalić odkąd zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Obrazujemy straw terenowe takie, jakie nie są znakomite w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, na kształt konsumuje przygotować. 1. Barszcz komunistyczny 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zatytułowana kwasówką 9. Barszcz biały z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z kapust

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Wolumin 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z podręcznikami kucharskimi uzupełniona o DVD z przegłosowanymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Program poświęcony własnemu dziedzictwie kucharskiemu. Zalecamy starą, dobrą lokalną kuchnię. Chcemy uchować od chwili zapomnienia kodeks naszych babć. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy terenowe takie, jakie nie są słynne Konsumuj jarzyny! Będziesz puder pomniejszy rozum w żadnym innym rejonie Europy. Wykazujemy, jak je preparować. 1. Bigos 2. Mózg elektronowy podlaski 3. Gołąbki małe i gigantyczne 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa faszerowane 9. Ziemniaki przebiegane i faszerowane 10. Pierwsze i placuszki z bani

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz