sobota, 3 listopada 2012

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z imperatywami kucharskimi okraszona o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu "Smaki własne". Program poświęcony własnemu dziedzictwie kucharskiemu. Rekomendujemy naczelną, dobrą krajową kuchnię. Chcemy uratować od zapomnienia prawo naszych babiny. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Wyobrażamy strawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, jak je przygotowywać. 1. Karp w nudnym sosie 2. Karp wigilijny 3. Pstrąg na niebiesko 4. Śledzie na kilka sposobów 5. Sandacz w sosie śmietanowym 6. Sandacz z grilla z warzywami 7. Sandacz czyli sądek z jądrami 8. Szczupak nabijany

Zobacz Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki krajowe. Drobiowe ambrozje. Tom 5. Książka z statutami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz



Publikacja z nakazami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyłonionymi obrębami cyklu "Smaki własne". Program poświęcony własnemu dziedzictwu kulinarnemu. Faworyzujemy starą, dobroczynną lokalną kuchnię. Pragniemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Prezentujemy potrawy miejscowe takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je upichcić. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka wypychana 4. Gardzieli gęsie faszerowane 5. Indyk wypychany 6. Kacze udo śmierdzące 7. Kaczka w potrawce 8. Basen luzowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Smaki własne. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z rozkazami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi kończona o DVD z wybranymi sektorami cyklu "Smaki własne". Audycja ofiarowany krajowemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy starą, łaskawą lokalną kuchnię. Chcemy ocalić od momentu zapomnienia przepisy polskich seniorek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy strawy miejscowe takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwie sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żurek z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Pierwsze wiosenna z kasy

Smaki polskie. Warzywne różności. Tom 1. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program przeznaczony lokalnemu dziedzictwu kulinarnemu. Zalecamy naczelną, dobrą naszą kuchnię. Potrzebujemy ocalić od zapomnienia rozkazy polskich nestorek. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy strawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, gdy je przygotować. 1. Bigos 2. Maszyna licząca podlaski 3. Gołąbki malutkie i znaczące 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa nabijane 9. Ziemniaki drążone i nabijane 10. Pierwsze i placuszki z dyni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz