czwartek, 25 października 2012

Smaki polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z statutami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty lokalne". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Polecamy sędziwą, łaskawą krajową kuchnię. Pożądamy ocalić od zapomnienia nakazy polskich babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy strawy terenowe takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, kiedy je preparować. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka faszerowana 4. Szyjek gęsie faszerowane 5. Indyk faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczor w potrawce 8. Basen luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Zobacz Smaki polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz


Smaki własne. Kopystką nalewane. Wolumin 4. Książka z rozkazami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program poświęcony własnemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy wiekową, dobrą krajową kuchnię. Chcemy ocalić od momentu zapomnienia przepisy naszych seniorki. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy terenowe takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Ukazujemy, podczas gdy je przygotować. 1. Barszcz komuch 2. Barszcz z uszkami na dwaj sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Barszcz biały z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z sałaty

Gusty polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Pozycja bibliograficzna z imperatywami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi wydziałami cyklu "Smaki własne". Plan oddany własnemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Pragniemy ocalić od zapomnienia przepisy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Cechujemy straw regionalne takie, które nie są głośne w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki miniaturowe i wysokie 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny nabijane 9. Ziemniaki drążone i nabijane 10. Zupa i placuszki z bani

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz