piątek, 19 października 2012

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi dodana o DVD z przebranymi aspektami cyklu "Smaki krajowe". Projekt poświęcony lokalnemu dziedzictwu kulinarnemu. Wyróżniamy sędziwą, humanitarną polską kuchnię. Pożądamy uratować od czasu zapomnienia podręczniki naszych babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Ilustrujemy potrawy regionalne takie, które nie są familiarne w żadnym innym regionie Europy. Odkrywamy, jak je szykować. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Klops wołowo-wieprzowy z borowikami 4. Kotleciki jagnięce z kostką 5. Królik na pierwotnie 6. Pieczeń huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki lub warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym

Zobacz Smaki polskie. Mięsiwa Cukinia uciskana z pomidorami i bazylią z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki własne. Drobiowe ambrozje. Wolumin 5. Publikacja z podręcznikami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z nakazami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi aspektami cyklu "Gusty polskie". Projekt poświęcony krajowemu dziedzictwie kucharskiemu. Wystawiamy sędziwą, wyborną naszą kuchnię. Chcemy oszczędzić od zapomnienia przepisy naszych babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Opisujemy potraw regionalne takie, jakie nie są znakomite w żadnym innym rejonie Europy. Przejawiamy, jak konsumuje przygotować. 1. Indor dwukolorowy 2. Komplikacja staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka faszerowana 4. Szyjki gęsie wypychane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczor zastępowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kogutek na zielono



Smaki polskie. Chochlą nalewane. Wolumen 4. Pozycja bibliograficzna z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z Koktajle. 1001 przepisów - praca zbiorowa kodeksami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi aspektami cyklu "Smaki polskie". Oprogramowanie zadedykowany własnemu dziedzictwu kulinarnemu. Wyróżniamy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ratować od momentu zapomnienia przepisy naszych babin. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Wystawiamy strawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Przejawiamy, jak je szykować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żurek z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Gusty własne. Warzywne różności. Wolumen 1. Lektura z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z rozkazami kucharskimi inkrustowana o DVD z przebranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program ofiarowany polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Rekomendujemy starą, dobrą polską kuchnię. Pożądamy ocalić od czasu zapomnienia przepisy naszych babek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Cechujemy straw regionalne takie, jakie nie są przodujące w żadnym innym rejonie Europy. Akcentujemy, jak konsumuje przygotować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki małe i rozległe 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z staruchów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny faszerowane 9. Ziemniaki zgłębiane i faszerowane 10. Pierwsze i placuszki Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pas z dyni

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z statutami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi zakresami cyklu "Gusty polskie". Audycja ofiarowany krajowemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą własną kuchnię. Potrzebujemy ocalić od zapomnienia podręczniki polskich babć. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Wyobrażamy straw regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Demonstrujemy, jak konsumuje przygotować. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z produktami 4. Knedle z kasz manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Placki ziemniaczane z niespodzianką 8. Portmonetki naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z kapustą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz