poniedziałek, 22 października 2012

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi obrębami cyklu "Gusty lokalne". Program poświęcony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy wiekową, humanitarną własną kuchnię. Chcemy ratować odkąd zapomnienia przepisy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Opisujemy potraw terenowe takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak konsumuje wysmażyć. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z plonami 4. Knedle z kasz manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Racuszki ziemniaczane z niespodzianką 8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z kapustą

Zobacz Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki lokalne. Drobiowe ambrozje. Wolumin 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyłonionymi zakresami cyklu "Gusty polskie". Audycja poświęcony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Wyróżniamy starą, porządną własną kuchnię. Pożądamy ocalić od zapomnienia regulaminy naszych babć. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy strawy terenowe takie, które nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, gdy konsumuje upitrasić. 1. Indyk dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka wypychana 4. Szyjek gęsie nabijane 5. Indyk faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Basen luzowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kogutek na zielono

Smaki polskie. Chochlą rozlewane. Wolumen 4. Książka z wzorami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z regulaminami kulinarnymi urozmaicona o DVD z wyselekcjonowanymi obrębami cyklu "Gusty polskie". Oprogramowanie przeznaczony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy wiekową, dobrą własną kuchnię. Potrzebujemy ocalić od momentu zapomnienia przepisy polskich staruszki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy straw miejscowe takie, jakie nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, jak konsumuje upichcić. 1. Barszcz marksistowski 2. Barszcz z uszkami na dwie sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Gusty polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Lektura z wzorami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi opatrzona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki lokalne". Program święty polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Hołubimy starą, dobrą naszą kuchnię. Pragniemy ocalić od zapomnienia rozkazy polskich babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy strawy regionalne takie, które nie są pokupne w żadnym innym regionie Europy. Manifestujemy, kiedy je przygotować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki małe i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z dziadów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny wypychane 9. Ziemniaki drążone i faszerowane 10. Zupa i placuszki z bani

Gusty krajowe. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Pozycja bibliograficzna z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z imperatywami kucharskimi wzbogacona o DVD z przebranymi wydziałami cyklu "Smaki polskie". Program oddany polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Hołubimy starą, miłosierną polską kuchnię. Chcemy ocalić od chwili zapomnienia przepisy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy lokalne takie, które nie są renomowane w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z groszka 3. Niewypał wołowo-wieprzowy z prawdziwkami 4. Kotleciki jagnięce z kostką 5. Królik na dziko 6. Udziec huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w chlebie 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki lub warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz