poniedziałek, 8 października 2012

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi opatrzona o DVD z wybranymi zakresami cyklu "Smaki krajowe". Program święty polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy wiekową, wyborną krajową kuchnię. Chcemy ocalić od chwili zapomnienia nakazy naszych starowinki. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wyobrażamy potrawy regionalne takie, jakie nie są poufałe w żadnym innym rejonie Europy. Wskazujemy, jak konsumuje przygotować. 1. Karp w szarym sosie 2. Karp wigilijny 3. Pstrąg na niebiesko 4. Śledzie na nieco sposobów 5. Sandacz w sosie śmietanowym 6. Sandacz z grilla z warzywami 7. Sandacz czyli sądek z jajami 8. Szczupak nabijany

Zobacz Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe Podniecające espresso delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz



Publikacja z nakazami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program święty polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy wiekową, włością polską kuchnię. Pożądamy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są familiarne w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, wzorem konsumuje wysmażyć. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurka wypychana 4. Gardzieli gęsie faszerowane 5. Indyk faszerowany 6. Kacze udo trefne 7. Kaczka w potrawce 8. Basen luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kogutek na zielono

Smaki polskie. Chochlą rozlewane. Wolumin 4. Pozycja Znak dostatku i zdrowia bibliograficzna z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Program oddany polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Wystawiamy wiekową, dobrą polską kuchnię. Potrzebujemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych staruszki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Wizualizujemy straw lokalne takie, jakie nie są słynne w żadnym innym pasie Europy. Demonstrujemy, jak spożywa przyrządzić. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica mieniona kwasówką 9. Żurek z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Smaki krajowe. Warzywne różnorodności. Wolumin 1. Książka z rozkazami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi obrębami cyklu "Gusty krajowe". Program przeznaczony lokalnemu dziedzictwu kulinarnemu. Rekomendujemy starą, wyrozumiałą polską kuchnię. Pragniemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babin. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Naświetlamy potrawy regionalne takie, jakie nie są wzięte w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, w charakterze konsumuje Antydepresyjna szmalec przygotować. 1. Bigos 2. Maszyna matematyczna podlaski 3. Gołąbki zbite i znaczne 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny faszerowane 9. Ziemniaki drążone i nabijane 10. Pierwsze i placuszki z bani

Smaki krajowe. Mięsiwa z tradycją. Wolumen 3. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kulinarnymi przytoczona o DVD z wyłonionymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Projekt poświęcony lokalnemu dziedzictwie kulinarnemu. Polecamy wiekową, dobrą polską kuchnię. Chcemy uratować od zapomnienia przepisy polskich starowinek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Lansujemy straw terenowe takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przyrządzić. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Klapa wołowo-wieprzowy z borowikami 4. Kotleciki jagnięce z bryłką 5. Królik na dziko 6. Pieczeń huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w chlebie 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki ewentualnie terkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz