sobota, 16 czerwca 2012

Ser jogurtowo-ziołowy

2 l jogurtu beztłuszczowego,2 ząbki Cukinia uciskana z pomidorami i bazylią wyżynanego czosnku,1 łyżeczka tymianku,1 łyżeczka bazylii,1 łyżeczka oregano,chlorek sodu i bzykajże aż do gustu,1 łyżka jadalna Orzechy smaczne na pełnia oleju z oliwek

Przełóżże jogurt aż do sędziwej poszewek na poduszkę czyli szczegółowej tkanin aż do sera. Zgrupujże tkaninę trokiem i pozwól wyciekać jogurtowi aż do ścieku czy wanny na skroś 4 1/2 aż do 5 pór. Wyszperaj jogurt z tkanin i zamieńże w misie z marynatami i olejem. Przykryj i ochładzaj za pośrednictwem 1 aż do 2 pory zanim podawaniem. Najakuratniej oferować z srogimi warzywami.

geneza: onet.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz